Politika piškotkov

UVOD

V tem dokumentu so podane informacije o piškotkih, ki se uporabljajo na spletni strani na naslovu https://www.grze.si. Spletno stran upravlja podjetje GRŽE ČIŠČENJE PRANJE d.o.o.,Tržaška cesta 67, 6230 Postojna, davčna št.: SI2454079, ki je upravljavec osebnih podatkov, zbranih preko te spletne strani. Upravljavec je dosegljiv na: elektro@grze.si. Politiko bomo morda občasno posodobili, da bi vam zagotovili ustrezne informacije o uporabi piškotkov na spletni strani.

KAJ SO IN KAKO DELUJEJO PIŠKOTKI ?

Podjetje na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane »piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Piškotki služijo zlasti temu, da si zapomnijo pomembne informacije, kot so na primer ime strežnika, ki je piškotek zapisal ali datum izteka piškotka. Piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

Informacije se shranijo na trdi disk ali brskalnik računalnika, mobilnega telefona ali druge naprave v preprosto besedilno datoteko, do katere strežnik dostopa za potrebe odčitavanja in shranjevanja informacij v opremi uporabnika, ter za pridobivanje dostopa do podatkov v njej. Piškotek je povezan skupaj z imenom domene (to je imenom strežnika, ki ga je shranil), tako da je možno do njega dostopiti izključno prek zahteve tega strežnika.

Piškotki lahko na primer omogočajo enostavnejše pregledovanje spletne strani, pridobivanje statističnih podatkov o pogostosti obiskov ali prikazovanje oglasov, prilagojenih uporabniku spleta.

Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni nastavitve svojega spletnega brskalnika. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije, za katere se privolitev uporabnika spletne strani ne zahteva. Te informacije so nujno potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

PRAVNA PODLAGA ZA NAMESTITEV PIŠKOTKOV

Za namestitev vseh vrst piškotkov smo po zakonodaji dolžni pridobiti vašo privolitev, razen za namestitev tistih, ki so nujno potrebni in zakon dovoljuje njihovo namestitev brez vaše privolitve. To so tisti piškotki, ki so potrebni za prenos sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ter tisti, ki so potrebni, da vam zagotovimo storitev, ki jo izrecno zahtevate. Pravna podlaga za nameščanje piškotkov in obdelavo podatkov je opredeljena v Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ter vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

PRAVICE POSAMEZNIKOV

Kot uporabnik spletne strani imate pravico v okviru zakonskih omejitev od upravljavca zahtevati dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave podatkov v zvezi z vami, ter pravico do prenosljivosti podatkov. Pravico imate, da privolitev kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Če menite, da se z vašimi podatki ravna nezakonito, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu.